Sezonowe smashe w Texico, czyli połączenia, które Ci się nie śniły

Smash burgery zyskały ogromną popularność na całym świecie dzięki swojej unikalnej technice przygotowania i wyjątkowemu smakowi. W Texico BAR&BBQ we Wrocławiu, smash burgery stały się hitem zarówno wśród stałych bywalców, jak i nowych gości. Dlaczego? A może dlatego, że oprócz klasycznych pozycji w menu, w Texico serwujemy sezonowe smash burgery, które odzwierciedlają różnorodność dostępnych świeżych i trendowych składników.

Oto przegląd sezonowych smashy, które w tym roku można było zamówić w Texico:

Smash marca: 

podwójny smash w naszej maślanej bułce, kwaśna śmietana, brukselka Gochugaru, mayo szczypiorkowe

Smash kwietnia:

podwójny smash w naszej maślanej bułce, pesto z czosnku niedźwiedziego, mozzarella, pomidor, chips z parmezanu i krem pistacjowy

Smash maja:

podwójny smash w naszej maślanej bułce, majonez buraczany, piklowana botwina, grillowane szparagi i konfitura truskawkowa z prosecco

Smash letni:

podwójny smash w naszej maślanej bułce, ser feta, aioli bazyliowe z jalapenos, rukola, konfitura jagodowa, czerwona cebula

Smash sierpnia:

podwójny smash w naszej maślanej bułce, majonez koperkowy, kurki, ogórek małosolny, świeży koper, sałata 

Jeśli jeszcze nie próbowałeś sezonowych smashy w Texico, teraz jest doskonały moment, aby odwiedzić naszą restaurację i doświadczyć wyjątkowych smaków! Spieszmy się jeść smasha… za moment pojawi się kolejny, który nas w sobie rozkocha!

———

Read in English:

Seasonal smashes at Texico: combinations you never dreamed of

Smash burgers have gained tremendous popularity worldwide thanks to their unique preparation technique and exceptional flavor. At Texico BAR&BBQ in Wrocław, smash burgers have become a hit among both regulars and new guests. Why? Perhaps it’s because, in addition to the classic items on our menu, Texico offers seasonal smash burgers that showcase the diversity of fresh and trendy ingredients available. 

Here’s a rundown of the seasonal smashes that you could order at Texico this year:

March Smash:

A double smash on our buttery bun with sour cream, Gochugaru Brussels sprouts, and chive mayo.

April Smash:

A double smash on our buttery bun with wild garlic pesto, mozzarella, tomato, Parmesan chips, and pistachio cream.

May Smash:

A double smash on our buttery bun with beetroot mayo, pickled beet greens, grilled asparagus, and strawberry compote with prosecco.

Summer Smash:

A double smash on our buttery bun with feta cheese, basil aioli with jalapeños, arugula, blueberry jam, and red onion.

August Smash:

A double smash on our buttery bun with dill mayo, chanterelle mushrooms, pickled cucumbers, fresh dill, and lettuce.

If you haven’t tried the seasonal smashes at Texico yet, now is the perfect time to visit our restaurant and experience these unique flavors! Hurry and enjoy your smash… because soon a new one will make you fall in love all over again!

Previous
Previous

Historia smash burgerów: jak stały się hitem?